Wij zijn er om je verder te helpen

Hoe maak je een goede afrekenpagina?

Inhoud

De afrekenpagina is het sluitstuk in je salesfunnel. Dus feitelijk net zo belangrijk als de hele funnel. Een goede afrekenpagina of checkout page is dus eigenlijk onmisbaar. Toch zie je weinig goede afrekenpagina’s.

De meeste komen gewoon standaard uit WooCommerce en op wat styling na zien ze er allemaal hetzelfde uit. Er wordt geen aandacht aan besteed. En dat is een gemiste kans!
Er is een dergelijke plugin van Plug & Pay, maar die is wat ons betreft veel te duur en je mist veel integraties die je nu al hebt met je Woocommerce webshop.

Vertrouwen & consistentie

Een afrekenpagina moet vertrouwen uitstralen. Niet alleen dat maar ook consistent zijn in de hele flow waarop je het product hebt aangeboden. Er is heel veel aandacht en tijd besteed aan de salespagina en de mailtjes die moeten leiden tot de aankoop van het product en/of dienst, maar voor de afrekenpagina wordt de standaard van WooCommerce gebruikt.Juist op de checkout of afrekenpagina haken veel potentiële kopers af. Uit onderzoek is gebleken wat de meest voorkomende redenen zijn:

 • Veiligheid: bezoekers voelden zich niet veilig om hun persoonlijke gegevens te delen;
 • Informatie niet bij de hand: veel bezoekers beginnen met een aankoop en komen er dan achter dat ze niet alle gegevens bij de hand hebben. Daar kun je als webshop eigenaar niet zo veel aan doen;
 • Te veel stappen: het aankoopproces bevatte te veel of onduidelijke stappen;
 • Onduidelijk: de webshop /afrekenpagina zag er niet professioneel uit;
 • Geen keurmerk: de webshop bevat geen keurmerk. Nu zal dit bij veel online ondernemers vaker gebeuren dat er geen keurmerk is. Een echte webshop zal zich aanmelden bij een keurmerk en deze tonen.

Dit zijn interessante gegevens om rekening te houden bij je eigen afrekenpagina. Als je gebruik maakt van WooCommerce om je (online)-producten te verkopen, heb je al snel te maken met de standaard afrekenpagina (zie onderstaand voorbeeld) van WooCommerce. Natuurlijk kun je die best nog wel mooi opmaken met je thema, maar de functionaliteit kun je verder niet of nauwelijks aanpassen.

Probleem is verder dat die afrekenpagina voor al je producten geldt en dus niet per product kunt specificeren.

Om deze pagina nog meer vertrouwen te geven, zou het fijn zijn als je hier eigen opties aan zou kunnen toevoegen. Denk aan een ‘niet goed geld terug’ plaatje, referenties van klanten die het eerder hebben gekocht, een veel gestelde vragen optie, een telefoonnummer of e-mailadres waar ze contact mee kunnen opnemen.

Zelf aanpassingen maken in de afrekenpagina

Je kunt zelf, wel beperkt, aanpassingen maken in de afrekenpagina. Dat is wel afhankelijk van je thema. Met Elementor kun je een heel eind komen.

Zijbalk of sidebar aanpassen

Je kunt ervoor zorgen dat je een aparte sidebar beschikbaar hebt voor je afrekenpagina. Alleen geldt dit dan voor alle producten die worden afgerekend, dat is gelijk de beperking. Dus gebruik algemene testimonials over jouw onderneming of over jezelf en geen product specifieke zaken. Uiteraard kun je wel garanties neerzetten etc.

Geen menubalk

Zorg dat de afrekenpagina geen menubalk of andere afleidingen heeft. Net zoals je dat doet bij bijvoorbeeld een salespage of verkooppagina. Je wilt maar 1 ding, namelijk dat de bezoeker de bestelling plaatst en niet verleid wordt om naar een andere pagina te gaan.

Dit zijn ongeveer de zaken die je kunt doen zonder extra plugin, maar zoals gezegd is dit erg algemeen, maar in ieder geval een grote verbetering.

Hoe kan het nog beter?

Maar er is een goede oplossing. Namelijk de plugin Aerocheckout van Funnelkit (voorheen BuidlWoofunnels). Deze  betaalde plugin doet precies wat je zou willen en meer. Onderstaand een aantal voordelen waar wij heel enthousiast over zijn; Het is niet voor niets dat deze plugin standaard in onze Kwalisite Academy zit.

 • Afrekenpagina per product of dienst
 • Mogelijkheid om referenties op de pagina te zetten
 • Mogelijkheid om badges op de pagina te zetten, als bijvoorbeeld ‘niet goed geld terug’
 • Order bump?! De mogelijkheid om bij het product gelijk een andere aanbieding in het afrekenproces mee te nemen (kassakoopjes).
 • Embedded afrekenpagina; de mogelijkheid om naast je product of tekst gelijk te laten afrekenen.
 • en nog veel meer.

Hieronder zie je een voorbeeld

Hoe maak je een goede afrekenpagina? 2

Of kijk even naar de live pagina

Ook zie je hier een voorbeeld van een zogenaamde orderbump of kassakoopje. Een ander product van Funnelkit (voorheen BuildWoofunnels), maar een absolute aanrader.
Heb je vragen, stel ze gerust.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Als je al een site hebt kan deze waarschijnlijk wel wat werk gebruiken.
Schrijf je nu in voor de gratis e-mailserie.

5 DINGEN DIE JE NÚ KUNT DOEN OM JE SITE METEEN BETER TE MAKEN​

En nee, dit zijn niet van die flauwe dingen die je overal op het internet vindt.

Je kunt je op elk moment uitschrijven via de link in de e-mail. Meer informatie in onze privacyverklaring.

Scroll naar boven